"Independència amb referèndum". Aquesta és la proposta de la consellera de la Presidència, Neus Munté, que ha explicat al Via Lliure de RAC1 aquest diumenge que "al full de ruta no hi ha la declaració unilateral d'independència". La solució del nou Govern és "fer-ho amb diàleg per part de les parts".

Munté ha exposat que "no podem encotillar-nos en la data i el termini" dels divuit mesos previstos per fer la independència de Catalunya. Aquesta temporalitat és "l'objectiu" de l'Executiu català, tot i que ha destacat que "no podem abraçar-ho tot de cop" i ha afegit que, per tant, el salari mínim, per exemple, "s'haurà d'abordar" però per parts.

La consellera de la Presidència s'ha mostrat cansada en relació a les declaracions repetides del ministre en funcions d'Economia, Luis de Guindos, d'aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola perquè, ha exposat, "són incomptables les vegades en què ens ha amenaçat amb això".

Sobre la marxa de Josep Antoni Duran i Lleida del comitè de govern d'Unió, Munté ha reconegut que "no m'esperava aquesta retirada tan imminent" i ha volgut destacar que "les seves aportacions a la política estan fora de dubte".