Noves informacions que deixen (encara més) constància de l'existència de l'Operació Catalunya. Enmig de l'Operació Diàleg engegada pel govern espanyol, i a tres dies per a la cimera del referèndum, avui El Confidencial treu a la llum que l'acusat en el cas Púnica Alejandro de Pedro ha demanat al jutge del cas, Eloy Velasco, que incorpori al sumari 12 trucades i 25 missatges que es va creuar amb funcionaris del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

Ja després de l'estiu, De Pedro va demanar que s'incloguessin aquests contactes amb el CNI, però encara no havia explicat que aquestes converses les mantenia directament amb els serveis d'intel·ligència, que havien recorregut a l'imputat amb l'objectiu de contrarestar els atacs a Espanya en fòrums independentistes catalans, així com per difondre notícies positives sobre l'economia espanyola a través d'Internet i les xarxes socials.

En aquest sentit, l'acusat defensa que els diversos serveis que va fer a les xarxes socials en contra de la independència eren treballs d'encàrrec del CNI, és a dir, que a compte de la inteligència espanyola feia del que comunment es coneix com a trol, és a dir, intoxicador a les xarxes. Tot plegat explicaria els 80.000 euros en efectiu trobats al seu habitatge durant un escorcoll policial, ja que procedirien del cobraments d'aquestes feines i formarien part dels fons reservats que utilitza el Govern espanyol per a aquest tipus de tasques.

El procediment

La primera conversa hauria tingut lloc l'1 de juliol del 2014. Els dies posteriors es va limitar a enviar missatges de text. Però el 9 de juliol, hi ha una altra trucada registrada, tres l'endemà i dues més el 14 de juliol. 

Durant tot el mes, va combinar les trucades i els SMS. Després, segons els seus contactes, va desaparèixer durant uns dies d'agost. Les converses van durar fins al 8 d'octubre, tres dies després que fos detingut a València i declarés davant del jutge pel cas Púnica. Precisament, va ser l'Audiència qui va facilitar el contingut d'aquestes converses a l'imputat perquè aclarís la seva rellevància.

Aquestes converses amb el CNI, registrades i documentades per la Guàrdia Civil, formen part de totes les comunicacions que va intervenir la Unitat Central Operativa (UCO) el 2014. De fet, De Pedro vol utilitzar ara les gravacions per demostrar que els serveis que va prestar als polítics eren legals.