El magistrat de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, en contra del criteri de la Fiscalia, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia (TSJ) que imputi el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, per suborn, frau i revelació d'informació en el cas Púnica.

En la interlocutòria feta pública avui, el jutge Velasco argumenta que va poder haver-se beneficiat de serveis de reputació personal deixats per empreses de la Púnica, i pagats amb diners públics, per "netejar la inconvenient imatge que podia donar davant del partit i la societat" la seva implicació en diversos casos de corrupció.

La petició d'imputar Sánchez ha complicat la situació a la regió, a dos dies del debat de la moció de censura. Tot i així, el discurs de Gènova no ha variat, que fa pinya entorn de Pedro Antonio Sánchez i considera que la seva situació "no ha canviat", mentre que des del Govern murcià, que aquesta tarda estudiava la interlocutòria, han assenyalat que no comentaran la decisió judicial.

"Si hi ha cap canvi en relació amb la situació processal del president de Múrcia, podrem canviar la nostra opinió, però ara com ara continua sent la mateixa", ha dit el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, en roda de premsa després de la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP que ha presidit el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy.

Sánchez, elegit al març president del PP de Múrcia en substitució de Ramón Luis Valcárcel, ha estat el gran absent en aquest comitè perquè ha presidit a la seu regional del Partit Popular una reunió de la seva directiva, preparatòria de la moció de censura presentada contra ell pel Partit Socialista.

Després del comitè de direcció del PP murcià, el seu portaveu, Víctor Martínez, ha dit en roda de premsa que el president treballa en els últims dies en preparar el debat de la moció de censura, i ha citat Cs, que el 2015 va donar suport a la investidura, que elegeixi "bé" entre esperar que es resolgui la instrucció del cas Auditori o donar suport a un govern alternatiu sustentat per Podemos.

Cs demana la dimissió

Però el portaveu de Cs a l'Assemblea Regional de Múrcia, Miguel Sánchez, ha exigit la dimissió "immediata" de Sánchez perquè "la situació és insostenible i condueix a l'abisme". No obstant això, ha tornat a condicionar el seu suport a la moció socialista a la celebració d'eleccions en un termini de sis mesos.

Des del PSOE, que aquesta nit sotmetrà a l'aprovació del seu comitè regional l'acord assolit amb Podemos per a la moció de censura, el seu portaveu en el Congrés, Antonio Hernando, ha dit que la "pilota està a la teulada" de Ciutadans i ha responsabilitzat el seu líder, Albert Rivera, si el president de la Múrcia continua al capdavant de l'Executiu.

Podem també ha posat el focus a Cs en afirmar que "si dijous no aposta de veritat per un govern de canvi i progressista a la Regió, podrem dir que només hi haurà un culpable de mantenir-lo", en paraules del seu portaveu, Óscar Urralburu.

La moció de censura es votarà dijous a la tarda, quan es compleix un mes de la compareixença del president murcià davant del jutge Julián Pérez-Templado, que investiga el president per prevaricació, malversació, frau i falsedat, i que ha estat recusat per la defensa d'un exedil del PSOE de Puerto Lumbreras.