El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns que els socialistes catalans encaren amb "preocupació" l'estat de la Conselleria d'Interior, després que aquest matí hagi dimitit el fins ara director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, per "raons polítiques".

"No voldríem haver de lamentar que la dimissió de Batlle confirma la deriva de radicalitat en aquesta conselleria", ha assegurat Illa. El secretari d'Organització dels socialistes catalans ha vinculat el relleu del conseller Jordi Jané per Joaquim Forn al capdavant d'Interior amb la decisió de Batlle i ha mostrat la "preocupació" del seu grup davant aquesta situació.

El fins ara director dels Mossos ja havia manifestat la seva predisposició a seguir la legalitat vigent, però amb la celebració del referèndum a menys de tres mesos de vista i el canvi de conseller al capdavant d'Interior, la seva decisió era previsible.

En aquest context, Illa també s'ha referit a la destitució de Jordi Jané i l'ha titllada de "sorprenent i injusta", ja que, segons ha assegurat, va ser el conseller encarregat de desbloquejar la Junta de Seguretat. "Amb el cessament de les seves responsabilitats, el Govern ha dinamitat un dels pocs ponts de diàleg que quedaven amb el govern de Mariano Rajoy", ha afirmat.

"El PP està a l'arrel del problema"

Illa també s'ha referit a les declaracions que ha fet el president del PP català, Xavier García Albiol, contra la proposta de reforma de la Constitució plantejada pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i ha recordat que els populars no tenen possibilitat de bloqueig al Congrés, ja que no disposen d'una majoria absoluta a la cambra.

Així mateix, ha contraposat la postura dels socialistes, que presenten propostes "viables i rigoroses", amb aquells que "sempre critiquen però que a l'hora de proposar, callen". En referència als populars, ha assegurat que "estan a l'arrel del problema" i ha recordat que van protagonitzar una "campanya activa" contra l'Estatut d'Autonomia.