Aquest dijous els tres precandidats a la presidència del PSOE han presentat els avals per convertir-se en candidats i la sorpresa ha saltat a Ferraz. Des de l'equip de la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, es tenia esperances que la diferència entre ella i Sánchez fos àmplia, però ha resultat ser, tan sols, de 5.000 firmes. 

Susana Díaz ha aconseguit 62.582 signatures, el que suposa un terç de la militància del PSOE. Des de l'equip de Díaz, s'assegurava que l'objectiu era superar les 40.000 que va aconseguir Pedro Sánchez en les eleccions del 2014. 

Amb 5.000 firmes menys que Susana Díaz hi ha Pedro Sánchez, que en total ha presentat 57.369 avals. L'equip de Sánchez es mostra sorprès amb "l'entusiasme" dels militants que els han enviat el seu aval però insisteixen que no han volgut fer d'aquest procés una batalla. A més a més, l'equip posa accent en què el recompte important és el de la votació i en el qual creuen que seran els primers. 

Per la seva banda, l'exlehendakari Patxi López ha lliurat un total de 12.000 avals. Els seus col·laboradors han arribat a Ferraz amb un total de sis caixes. Dels tres precandidats, López és el que ha presentat menys suports però des de la seva candidatura s'ha assegurat que només han presentat les signatures necessàries més un matalàs que garanteixi passar el recompte formal, "no portarem totes les que tenim".

Els aspirants havien de presentar un mínim de 9.368 avals dels militants per passar el tall i convertir-se així en candidats. Els tres han aportat més avals dels que necessitaven i no haurien de tenir cap problema per convertir-se en candidats. Una notícia que es farà efectiva quan l'equip de Ferraz hagi verificat tots els avals i doni una xifra concreta per cada un.