La detenció d'Ignacio González en l'operació contra la corrupció a l'empresa pública d'aigües Canal de Isabell II de Madrid no ha estat l'única polèmica que ha esquitxat l'expresident de la Comunitat de Madrid i número dos i mà dreta d'Esperanza Aguirre durant molts anys.

Aquesta, doncs, no és la primera vegada que González serà investigat per la policia. Ja ho van fer el 2011 per l'ús d'un àtic de luxe a la urbanització Alhambra Golf de Guadalmina, a Estepona, però, segons la Direcció General de la Policia, aquesta investigació no havia estat ordenada per l'autoritat judicial, motiu pel qual uns mesos més tard van obrir un expedient disciplinari al comissari en cap de la comissaria local de Marbella.

Tanmateix, però, i després de diverses investigacions, l'expresident de la Comunitat de Madrid va ser citat a declarar en qualitat d'investigat el 2016 en una nova entrega de la saga de presumpta corrupció que envolta alguns membres del Partit Popular. Segons el jutge, González podria haver incorregut en els delictes de suborn blanqueig de capitals.

La sospita girava entorn el fet que ell assegurava haver comprat l'àtic el 2012 per 770.000 euros, i deia que, fins llavors, l'havia llogat per 2.000 euros mensuals, però la policia sospitava que sempre havia estat de la seva propietat. El venedor de l'àtic era la societat Coast Investors i la policia estava convençuda que l'utilitzava com a societat pantalla.

De fet, en una conversa gravada el 2015, González parlava amb dos comissaris de la policia, entre ells, José Manuel Villarejo, i els demanava que no es fes pública la informació sobre que ell era el propietari d'una empresa pantalla radicada als Estats Units. Una empresa que, curiosament, tenia un àtic de luxe a Estepona.