El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha admès avui que el seu partit no tornaria a donar suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, perquè "no ha estat a l'altura" i la seva actitud ha estat "enormement decebedora".

El líder de Podemos s'alinea així amb els partits nítidament situats en l'oposició al Parlament i contraris al procés sobiranista, C's, PSC i PP, que van rebutjar la candidatura de la presidenta de la Cambra catalana en el ple de constitució del Parlament.

Iglesias, a Los desayunos de TVE, ha respost així a la pregunta de si tornaria a donar el seu suport a Forcadell, que va ser elegida presidenta del Parlament amb el vot a favor de cinc membres del grup de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), la confluència d'esquerres en la qual es va integrar Podemos a les eleccions del 27S juntament amb ICV, EUiA i independents i que lidera al Parlament Lluís Rabell.

CSQP va obtenir 11 diputats, dos menys que ICV-EUiA en la passada legislatura. De cara a les generals del 20D s'ha repetit l'operació, si bé amb la marca En Comú Podem, ara encapçalada per Xavier Domènech, membre de la plataforma de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

"No ha estat a l'altura"

El candidat de Podemos a la presidència del Govern espanyol ha explicat que van votar a favor de Forcadell perquè volien donar la possibilitat que el Parlament funcionés, es pogués constituir la Mesa i poguessin intervenir els portaveus de tots els grups polítics.

"Crec que la senyora Forcadell no ha estat a l'altura. Quan et voten per ser president del Parlament has de ser el president de tot el Parlament i no només del teu grup", ha assegurat després de destacar que Podemos va demostrar una "enorme lleialtat institucional" en permetre que la institució pogués funcionar.