El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat avui que assistirà a la conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el pròxim dia 22 a Madrid en la qual presentarà el Pacte Nacional pel Referèndum de Catalunya. Un acte que el president farà acompanyat del vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, que repetiran el cartell que ja van portar a Brussel·les en una convocatòria de les mateixes característiques a finals de gener. 

Així ho ha manifestat el líder de la formació morada als periodistes, abans de començar la reunió de l'equip 'Rumb 2020' que pretén marcar les estratègies del partit per al futur desenvolupament de la moció de censura el govern de Mariano Rajoy i la situació d'"emergència democràtica" a Espanya.

Iglesias ha assegurat que vol "escoltar" el que Puigdemont hagi de dir sobre la relació entre Espanya i Catalunya, i ha recalcat que està dins de la "normalitat institucional".

Ajuntament de Madrid

La conferència es realitzarà a l'Ajuntament de Madrid i el Consistori, dirigit per Manuela Carmena, llogarà aquest espai a la plataforma del Pacte pel Referèndum integrada per la Generalitat, el Parlament, l'Ajuntament de Barcelona -governat per Ada Colau-, les diputacions, els grups favorables al dret a decidir (JxSí, CSQP i CUP) i diverses entitats catalanes. 

Carmena ja ha dit que també assistirà a l'acte, mentre el PSOE de la ciutat s'ha oposat a que la conferència es faci al consistori municipal, per si això es pot entendre com un "suport" al referèndum

La intenció de Puigdemont amb aquest acte és llançar l'última proposta a l'Estat per convocar una consulta sobiranista de comú acord, cosa que el Govern espanyol ja ha rebutjat en repetides ocasions per considerar-lo il·legal.