El secretari general del Podemos, Pablo Iglesias, ha garantit al president, Carles Puigdemont, que els seus diputats votaran al Congrés en contra del suplicatori per aixecar l'aforament al diputat de PDECat Francesc Homs, segons ha pogut saber El Nacional.

La fiscalia ha sol·licitat al Suprem que demani el suplicatori per poder jutjar Francesc Homs per la seva participació en la consulta del 9-N.

Els dos polítics han dinat plegats en un restaurant pròxim al Congrés dels diputats, Mr. Frank, i han aprofitat la trobada per analitzar la situació política a Catalunya i a Espanya. 

En acabar, Podemos ha fet pública una nota en què explica que Iglesias ha transmès a Puigdemont la seva preocupació per la conjuntura política espanyola, amb la molt probable investidura de Rajoy gràcies al suport del PSOE. Així mateix, li ha traslladat el suport al dret a decidir de Catalunya i la seva "aposta per un model plurinacional i de fraternitat".

El president ha explicat a Iglesias la proposta del Govern per a un referèndum pactat que havia detallat aquest matí en el transcurs d'un esmorzar organitzat per Europa Press.

Abans del dinar, Puigdemont li ha regalat un llibre al secretari general de Podemos, la biografia de Montserrat Roig Con otros ojos, de Betzabé Garcia.

Al seu torn, el Partit Popular i Ciutadans han decidit que donaran suport al suplicatori. El PSOE, en canvi, encara no té presa una decisió i esperarà a la tramitació.