El líder de Podemos, Pablo Iglesias, protagonitzarà el seu primer acte conjunt amb el dirigent de la formació lila a Catalunya, Albano Dante Fachin, aquest divendres a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat).

Amb el títol "La gent davant els reptes històrics", els dos líders conversaran sobre els desafiaments que la formació afrontarà amb vista als pròxims anys, una setmana abans que Podemos celebri la seva assemblea de Vistaelgre II i en un moment en el qual les confluències estan immerses en la construcció del nou partit català de les esquerres.

Territori Errejón

Aquest és el primer acte públic d’Iglesias a Catalunya en el cicle precongressual i després que el seu contrincant i company de files, Iñigo Errejón, ja hagi participat en un parell d’actes al territori en el context d'impuls del nou partit dels Comuns.

Errejón compta amb l’apadrinament d’En Comú Podem, amb Xavier Domènech al capdavant. Fa només tres setmanes, participava en una conferència amb Domènech i l’exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod Rovira.

Errejón, que s’ha mostrat partidari del referèndum unilateral d’independència, s’ha guanyat la simpatia de l’audiència, adobada amb el domini del català i el relat vivencial d’haver fet el doctorat a Girona.

Així com la sintonia d’Errejón i Domènech -per extensió, En Comú Podem- és clara, també ho és la de Pablo Iglesias amb Podemos i Fachin.

Iglesias aterrarà aquest divendres al Baix Llobregat amb una escenografia que replicarà la conversa Domènech-Errejón-Carod. Amb la qüestió del referèndum a l'agenda pública, el temps evidenciarà si les sintonies entre les diferents famílies dels Comuns, no són un obstacle més per a la construcció del nou partit i si, a la vegada, la qüestió catalana incideix sobre els equilibris de Podemos.