El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha cridat el seu partit a donar suport a la vaga general que estan anunciant els sindicats espanyols en cas que Mariano Rajoy sigui investit president per aconseguir “que aquesta vaga general sigui diferent”.

Iglesias ha assegurat que l’anunci del secretari general de la UGT que les forces sindicals espanyoles convocaran una vaga general si Rajoy arriba a la presidència és “molt important” i ha garantit que, si finalment és així, assumeix el “desafiament” que la primera vaga general en què “surt al camp el jugador lila” es noti la diferència.

“Que Podemos estigui preparat perquè aquesta vaga general sigui diferent”, ha reclamat.

Iglesias va fer aquesta crida des de Mèrida, on divendres va protagonitzar un acte de la seva formació. Allà, el líder podemita va explicar que tots els grups, tret del PP i C’s, han impulsat aquesta setmana una iniciativa al Congrés per defensar les pensions, però que no tindrà cap efecte perquè “s'entregarà el govern al PP i el govern del PP tindrà capacitat de veto”.

“Quan alguns es comencin a donar cops al pit al Parlament, jo els hauré de recordar que ells van entregar el govern al PP i que no es donin cops al pit al Parlament", va advertir.