Rebuig total de Podemos i En Comú Podem a l'aplicació de l'article 155. "No s'entén que el PSOE estigui defensant una extrema dreta corrupta", ha exposat el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, en declaracions als mitjans. "Hi ha una gran decepció respecte al que sembla sens dubte un envelliment prematur del nou PSOE, que està donant suport al PP", ha emfatitzat.

Ha rebutjat aquest dijous l'aplicació de l'article perquè suposarà "llançar més llenya al foc", i també ha criticat "l'amenaça" del president, Carles Puigdemont, de "declarar una independència que no seria legítima". Davant d'aquesta situació, ha demanat "diàleg" a totes dues parts.

"Pensem que hi ha dues opcions: o llançar més llenya al foc per la via de la DUI o el 155, o trobar solucions. La solució de trobar solucions passa pel diàleg però no en genèric, sinó en concret", ha defensat en declaracions als mitjans als passadissos del Congrés, per insistir en la necessitat que totes dues parts s'asseguin a negociar un referèndum pactat, com a solució a la crisi.

En Comú: "És un irresponsabilitat brutal"

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha rebutjat aquest dijous la "irresponsabilitat brutal" del govern central en seguir amb els seus plans d'aplicar l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autogovern de Catalunya, tot i que el president Puigdemont ha "deixat clar" una vegada més, al seu judici, que no hi ha hagut una declaració unilateral d'independència i que vol diàleg.

"És absolutament injustificable", ha sentenciat el també líder del nou partit Catalunya En Comú en declaracions als mitjans al Congrés. "No sé si estem ja davant d'un problema d'incomprensió epistolar, indigna en aquests moments", ha postil·lat.

Segons Domènech, la carta que ha enviat Puigdemont al govern central, com a resposta al requeriment perquè aclarís si havia declarat o no la independència i perquè tornés a la legalitat, "diu clarament que aposta pel diàleg i que no hi ha cap DUI en joc".