El corredor mediterrani no acaba de rodar bé a la campanya podemista. De fet, cada cop que arrenca el tema, amenaça de descarrilar. I això malgrat que el candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha proclamat aquest matí la seva prioritat per aquesta via ferroviària durant l'acte de presentació del programa d'infraestructures. El cert és, però, que tot seguit ha puntualitzat que tampoc descarten “altres possibles connexions”.

Domènech s’ha remès per il·lustrar l'aposta de Podemos a un article que avui ha publicat a La Vanguardia, signat conjuntament amb Pablo Iglesias. No obstant, l'article té també versions per a tots els gustos. En l'edició de paper, defensa connectar el Sud de la Península amb Europa, “passant per Múrcia, València o Barcelona”. Aquesta “o” apareix tant al paper en català com en castellà.

En canvi, en la versió digital aquesta “o” s’ha convertit en una “i”, tant en català i com en castellà. L’article s'ha publicat avui a la pàgina web a les 06:45 i s’ha actualitzat a les 11:42 del matí.

Tampoc en la roda de premsa d'aquest migdia se n'ha acabat de sortir Domènech en les seves explicacions. Ha assegurat que l’aposta estratègica pel corredor "ja ve de lluny”. “Ja a les eleccions municipals vaig tenir una reunió sobre el tema amb Pablo Iglesias, que com a eurodiputat ja coneixia els detalls sobre el corredor mediterrani i es va mostrar entusiasta”, ha assegurat.

No obstant, el suposat entusiasme d’aleshores d’Iglesias no es correspon amb la resposta que durant aquella campanya de les municipals va donar Iglesias en una entrevista a Jordi Basté a Rac1, on va admetre que no sabia què dir sobre aquest tema. Aquella resposta corre aquests dies per les xarxes.