La coordinadora d'ICV, Marta Ribas, s'ha "felicitat" avui pel "deslliurament" de la CUP del pacte d'estabilitat amb Junts Pel Sí i motiu pel qual l'expresident de la Generalitat Artur Mas va donar un pas al costat. Ribas ha reconegut que "és normal que se sentin incòmodes amb un govern que planteja ruptura però fa pressupostos continuistes".

Sobre si aquesta decisió pot provocar eleccions abans del 2017, l'ecosocialista ha evitat mullar-se, si bé ha reconegut que serà una de les qüestions que li plantejaran al president Carles Puigdemont, en la trobada que prevista per aquesta tarda. Això sí, ha afirmat que "n'hi ha uns quants que no volen reconèixer el bloqueig polític, un full de ruta que ja va néixer irreal". 

La reunió

Amb dos objectius sota el braç acudiran els verds al Palau de la Generalitat. Fonamentalment li traslladaran l'Acord pel Referèndum que està abanderant la nova direcció del partit, amb reunions amb totes les organitzacions, sindicats i partits rellevants. Serà "un oferiment sincer d'espai de suma", per "fer un referèndum reconegut i amb conseqüències al més aviat possible". 

D'altra banda també posaran sobre la taula la qüestió dels pressupostos, que el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha anunciat que els donarà a conèixer aquest dimarts al Govern. "Ens agradaria saber el full de ruta real en boca del president", ha reblat Ribas, també en referència a les discrepàncies de les dues darreres setmanes dins de l'executiu sobre si apujar o no l'IRPF.