Esperança dels ecosocialistes que el PSC eviti un pacte entre Ciutadans i els de Pedro Sánchez. Aquest matí, la portaveu del partit, Marta Ribas, ha demanat que traslladin que Catalunya vol un govern "de canvi" i ha reclamat que "no s'entendria un acord" d'aquestes característiques.

La por existeix. Aquest matí, el líder dels taronges, Albert Rivera, s'ha mostrat per primera vegada predisposat a entrar dins del Govern "si hi ha un gran acord". La setmana passada des de les seves files només es parlava d'una abstenció, i òbviament quedant fora de l'Executiu.

Per això Ribas també ha traslladat l'emplaçament a l'equip negociador de Podemos que s'asseurà aquest dilluns amb els socialistes. "Calen avenços durant aquesta tarda", ha afirmat, per frenar "un acord amb una formació de qui ja coneixem la motxilla".

El nou partit de Colau

"Les converses van en bon camí", ha indicat Ernest Urtasun, sobre el nou partit d'esquerres que pretén fundar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Segons ha explicat l'eurodiputat i integrant de l'única candidatura que es presentarà per liderar ICV, i que ha obtingut 365 avals, "fa mesos que tenim converses amb Barcelona En Comú".

Aquesta aposta de "nou espai polític", que dissabte va rebre el vistiplau del plenari dels comuns, és "celebrada" pels ecosocialistes. De fet Marta Ribas defensava aquest cap de setmana en una entrevista a Catalunya Ràdio el lideratge de Colau, i fa setmanes que reivindiquen que, des de la segurament nova direcció que integraran ella, David Cid i Urtasun si l'11 de març guanyen les primàries, s'hi sumaran.

El metro i TV3

"Respectem el dret a vaga dels treballadors", ha avançat el coordinador de la formació a Barcelona, David Cid. Ara bé, ha defensat que des de l'Ajuntament "s'ha posat tot l'esforç per trobar un acord i diàleg", evitant entrar a valorar que des de TMB es divulguessin diumenge els sous dels treballadors del metro.

Sobre la dimissió del director de TV3, Eugeni Sallent, anunciada aquest matí via Twitter, els ecosocialistes han manifestat que se'n va per la manca de pluralitat dels mitjans públics. "Desgovernamentalitzem-los d'una punyetera vegada", ha clamat Ribas, advertint que l'elecció del proper, que com ha sabut El Nacional serà l'actual director d'informatius, Jaume Peral, ho negociaran "sols ERC i CDC".