Els ecosocialistes volen tornar a il·lusionar amb En Comú Podem pel 26-J. Després d'un fracàs històric en la conformació d'un govern a Espanya, la coordinadora d'ICV, Marta Ribas, ha demanat aprofitar l'oportunitat de "guanyar encara amb més força a Catalunya i a l'Estat" per alterar les majories al Congrés que permetin un "govern de canvi". 

Les negociacions de la confluència catalana ja es troben en el seu punt final. Falta una setmana perquè s'acabi el termini de presentacions de candidatura i els comuns busquen la millor manera per garantir-se un grup propi al Congrés. Malgrat tot, sempre han admès que acabarà sent una decisió política de la Mesa. 

"Hem coincidit en la necessitat de participació", ha reblat el secretari general de Comissions Obreres, Joan Carles Gallego, amb qui els verds han mantingut aquest divendres una reunió. "S'ha d'anar a votar polítiques que permetin recuperar els drets socials i laborals, posar polítiques a favor dels interessos dels treballadors", ha reivindicat. 

Referèndum, imprescindible

El referèndum continua sent, han assegurat, un punt de coincidència entre el sindicat i la formació. "L'actual conflicte polític de Catalunya cal solucionar-lo políticament i no jurídicament", s'ha queixat Gallego.

És en aquest sentit que, posteriorment, Marta Ribas ha emfatitzat la "coincidència absoluta" perquè els catalans votin. Això sí, com va explicar aquest dilluns, l'Acord pel Referèndum el deixaran per a després dels comicis, perquè no sigui vist com un element de campanya electoral.