Diversos membres destacats d’ICV com Ricard Gomà, Sara Vilà o Josep Vendrell han signat un manifest on demanen als militants de Catalunya en Comú el vot a favor que la formació participi en el referèndum de l'1-O. 

Des d'ahir i fins demà, tots els inscrits al partit, liderat per Ada Colau i Xavier Domènech, estan cridats a participar en una votació online per decidir si aquest ha de participar o no a l'1-O. La pregunta a la que responen és: "Catalunya en Comú ha de participar en la mobilització de l'1 d'octubre?". 

Al text del manifest, asseguren que, tot i que "el referèndum convocat per l’u d’octubre no reuneix les garanties democràtiques per ser considerat una expressió vinculant que pugui ser reconeguda per la comunitat internacional", cal una "resposta contundent" a l'actitud "reaccionària i repressiva" del PP.

Per això, citant les seves arrels del PSUC i d'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra, demanen ser presents en aquesta jornada i "en les mobilitzacions que siguin necessàries" per propiciar un "referèndum amb totes les garanties democràtiques".