El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que desconeixia el que passava a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) quan el governava el socialista Bartomeu Muñoz, implicat directament en el 'cas Pretòria' que es jutja aquesta setmana. "Al PSC no teníem cap constància del que passava a Santa Coloma", ha assegurat Iceta a Els Matins de TV3, per afegir que “no hi ha cap element de finançament irregular” del PSC sobre la taula en els fets que es jutgen dins del ‘cas Pretòria’. 

Pel que fa a les relacions amb el PSOE, Iceta ha afirmat: “M'agradaria poder-li donar una resposta que el PSC no tornarà a trencar la disciplina de vot”, tot i reconèixer que sempre buscarà trobar l’acord amb la formació i tenir bones relacions.

Sobre el procés, el primer secretari del PSC, ha tornat a apostar per la via del diàleg i ha afirmat que existeixen conversacions entre les dues parts “però no hi ha acord”, segons ha destacat. En aquest sentit ha ressaltat que "sempre hi ha temps de parlar de moltes coses i de restablir la confiança mútua". Per al socialista, “el govern ha decidit saltar-se la llei" i ha admès que "això acabarà malament". Iceta ha afirmat que les sentències del TC s'ha d'obeir.

Sobre els processos judicials que omplen l’actualitat aquestes setmanes també n'ha parlat. En concret, el màxim mandatari del PSC ha volgut desvincular Narcís Serra, expresident de Catalunya Caixa, de qualsevol enriquiment personal i ha afirmat que hi “posaria la mà al foc”.