El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha destacat aquest dimecres la tenacitat i l'ambició que caracteritzen la presidenta de la Junta d'Andalusia i aspirant a liderar el PSOE, Susana Díaz: "Davant els prejudicis, Susana Díaz Pacheco ni s'aparta, ni s'amaga, ni calla".

Ho dit en presentar Susana Díaz en un dinar-col·loqui a Tribuna Barcelona, després que l'expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero digués dilluns que a Catalunya hi ha prejudicis contra Susana Díaz per ser dona i andalusa

Iceta ha assegurat que Susana Díaz "sol vèncer els prejudicis amb la paraula i el somriure, prenent decisions i arriscant-se", com ha demostrat en presentar-se a les primàries del PSOE, tenint en compte que és la candidata que més arrisca, segons ha apuntat.

A més, ha demanat que no se'l mal nterpreti quan de vegades diu que Susana Díaz és abassegadora, ja que "és una cosa positiva, és una força de la naturalesa", i ha reconegut que sí que hi ha prejudicis cap a les dones polítiques -no concretament cap a ella, sinó en general-. Quan es defineix una líder política com ambiciosa, "de seguida es pensa que és manaire i autoritària, mentre que d'un home es diria que té fusta de líder", ha lamentat.

"Les dones en política han patit estereotips interessats que intenten desmerèixer-les" i no és per a res negatiu que Susana Díaz vulgui manar i sigui una dona de govern, sinó que, al contrari, mereix tot el respecte, ha afegit. També s'ha referit a la fèrria defensa que la líder andalusa fa sempre de les seves arrels: "No renega del seu orgull de Sevilla, d'Andalusia, de socialista, del PSOE, del seu origen humil i del seu desig de canvi".

Per la seva banda, Susana Díaz, que en el mateix dinar ha equiparat Carles Puigdemont i Marine Le Pen, també ha dit que se sent estimada a Catalunya. "Rebo afecte dins i fora del meu partit", ha dit entre aplaudiments al fòrum Barcelona Tribuna. "Sé que José Luis m'estima molt i jo a ell també, però em sento orgullosa de ser dona, mare treballadora i andalusa, i profundament socialista", ha afegit després que l'expresident Rodríguez Zapatero apuntés que hi havia "prejudicis" contra ella a Catalunya.