Retrobament inesperat entre Miquel Iceta i Susana Díaz a Madrid. La presentació del llibre del fill del president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha propiciat una salutació entre la presidenta d'Andalusia i el primer secretari del PSC.

Un tipus d'acte al qual habitualment hi van només els periodistes, però que en aquesta ocasió s'ha convertit en una espècie de sucursal de Ferraz, o en un minicomitè federal, al qual hi han assistit diputats socialistes, senadors i altres càrrecs afins als 'barons' andalús i extremeny.

A primera fila hi ha hagut la presidenta dels andalusos, que ha viatjat a Madrid expressament per a la presentació del llibre, un gest que ha agraït Fernández Vara. Una vegada ha finalitzat l'acte, Díaz ha tornat a l'AVE i ha marxat a Sevilla, ja que aquesta mateixa tarda hi ha ple al Parlament andalús.

Iceta, confirmat d'última hora

Abans d'abandonar la sala, Díaz ha tingut oportunitat de xerrar durant uns breus minuts amb el líder dels socialistes catalans. Iceta es trobava a Madrid per participar en un esmorzar informatiu i en finalitzar aquest fòrum s'ha assabentat pels periodistes que poc després, i a uns metres del cèntric hotel en el qual es trobava, tenia lloc l'altra trobada on hi hauria els presidents andalús i extremeny. I ha decidit anar-hi.

El líder del PSC ha arribat quan ja havia començat la presentació i ha seguit l'acte des de les últimes files, dempeus, igual com molts altres assistents, ja que no quedava cap lloc lliure. Iceta ha publicat una foto de l'acte des del fons de la sala on s'aprecia l'americana vermella de Díaz a primera fila.

Els dos dirigents socialistes s'han fet dos petons i han xerrat durant uns minuts, entre un núvol de càmeres i periodistes. Encara que de les paraules que s'han dedicat es podia interpretar que s'havien citat a continuar parlant, Iceta s'ha limitat després a explicar que Díaz havia estat molt afectuosa.

L'acte ha comptat amb Alfredo Pérez Rubalcaba com a presentador de 'El desafiament del canvi. Relat d'un polític i pare de família', el llibre en el qual Vara explica els quatre anys que va passar a l'oposició. També hi han estat l'exlehendakari Patxi López; l'expresident de Castella-la Manxa José Bono; el portaveu del Grup Socialista en el Congrés, Antonio Hernando, i diversos diputats del PSOE, entre ells els extremenys.