"Amoïnat" per les declaracions de Santi Vidal, el líder del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat desconcertat avui a El Matí de Catalunya Ràdio perquè "no hagués pensat mai que la Generalitat fes coses il·legals". I, tot i que ha posat damunt la taula que l'origen de la seva inquietud és que "l'home que va redactar la Constitució catalana explica aquesta història", encara creu que no ha estat així.

Iceta, que ha respectat en tot moment la desvinculació del Govern d'aquestes afirmacions, s'ha qüestionat "com es pot fer una cosa il·legal sense saltar-se la llei", al mateix temps que ha recordat que "els governs han de complir la llei" i ha demanat a l'Executiu català que comparegui en seu parlamentària per desmentir-ho.

Suspendre el Govern?

Amb aires d'incredulitat, Iceta ha assegurat que "no crec que suspenguin l'autonomia [de Catalunya] perquè no m'imagino que el Govern cometi aquesta irresponsabilitat". Ara bé. Sigui com sigui, segons Iceta, "el que ha dit el senador Vidal és molt greu perquè és una persona de confiança d'ERC" i ha deixat anar que "sembla que el jutge Vidal hagi comprat als Encants el cens".

Tanmateix, però, el primer secretari del PSC ha aprofitat per enviar un missatge clar al Govern i ha volgut deixar clar que "si per fer una cosa que volen fer volen saltar-se la llei, no m'hi trobaran", així com que si ho fan, "no esperin de nosaltres ni comprensió, ni solidaritat".

Catalans reconeguts

Convençut que "molts catalans no es consideraran espanyols fins que no siguin reconeguts com a catalans" i, a parer seu, el primer pas perquè això sigui així: "M'agradaria llegir la Constitució i trobar-me reconegut".

Entre els punts més importants pel líder socialista, hi destaca la "necessitat de Catalunya de tenir un autogovern molt més sòlid" que vagi més enllà de les inversions. I és que el fet que el president espanyol, Mariano Rajoy, només hagi parlat de diners vol dir que "s'equivoquen".