El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha abordat aquesta tarda la reforma de la Constitució, entre d'altres assumptes, en la reunió que ha mantingut a la seu de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, amb la vicepresidenta i ministra d'Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, que després ha rebut la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Iceta valora molt positivament el que considera un canvi d'actitud del govern espanyol pel que fa a Catalunya. Malgrat reconèixer que “anem tard” i que “s’ha perdut massa temps”, Iceta ha titllat de positiu el gir, de moment declaratiu, pel que fa a la posició amb què el govern espanyol escenifica que vol encarar les relacions amb Catalunya. Tot i així, Iceta ha dit que ara el que cal són fets i no paraules perquè el temps juga a la contra.

El dirigent socialista ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb Santamaría. Des de la delegació del govern espanyol, Iceta ha dit que Santamaría “s’ha agafat amb molt interès la carpeta catalana” i que “té el màxim d’interès a parlar amb el màxim nombre de persones possibles”. Entre els assumptes que han analitzat hi ha la reforma de la Constitució: "He plantejat que cal construir un gran consens", ha afirmat.

“Aquesta nova etapa ha d’estar presidida pel diàleg i nosaltres hi volem ser", ha dit Iceta en ser preguntat per la cimera de presidents autonòmics sobre finançament. Iceta ha dit que ha traslladat a Santamaría la importància que el president, Carles Puigdemont, sigui a la cimera i també ha remarcat que han demanat a la vicepresidenta que aposti pels Jocs del Mediterrani i que faci les inversions compromeses en infraestructures.                         

Segons Iceta, la vicepresidenta no s’ha compromès a res però “ha escoltat i ha pres moltes notes”.