L'unionisme ha carregat contra la secretària general d'ERC, Marta Rovira, després que hagi assegurat que l'Estat va amenaçar el Govern "amb morts al carrer" si es continuava amb la via independentista. El líder del PSC, Miquel Iceta, ha titllat de "ficció" la revelació. "Em crec més Ponsati, Comín o Tardà que el que avui diu Rovira, que ara ha d'explicar un desastre", ha apuntat el líder socialista.

En la mateixa línia, el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha assegurat que és "mentida" que l'Estat amenacés el Govern amb "violència indiscriminada". Carrizosa ha acusat la número dos dels republicans de "victimista" i ha asseverat que les acusacions "no tenen fonament". En aquest sentit, el dirigent de Cs ha dit que les paraules de Rovira li recorden la pel·lícula Mentider compulsiu, de Jim Carrey, i ha afirmat que ERC "sempre menteix".

Iceta demana un canvi

En un acte preelectoral a Lleida, Iceta ha fet una crida per trencar amb cinc anys d'independentisme al capdavant del govern de Catalunya. "Portem 5 anys d’energies perdudes, volem refer-ho amb una candidatura catalanista i transversal guiada per una immensa voluntat de servei al país”, ha apuntat Iceta.

L'ex d'Unió i ara número 3 de la candidatura socialista, Ramon Espadaler, i també diversos representants d'Unitat d'Aran, han acompanyat Iceta en aquest acte a la capital del Segrià, en què s'ha presentat la llista lleidatana per al 27-S. Iceta ha comentat el tuit de Núria de Gispert que suggeria a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que tornés a Cadis: “És horrorós, del pitjor que he llegit. Va ser presidenta del Parlament i consellera, no pot parlar en termes d’exclusió”, ha defensat Iceta.