El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui, en arribar al Consell de Política Federal del PSOE, que al PSOE "s'està entenent molt" el fet d'incorporar a membres de l'antiga Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a les seves llistes per al 21-D, com Ramon Espadaler. Iceta ha afegit que a les llistes no només hi ha democristians, sinó també comunistes, i ha posat com a exemple l'ex fiscal i diputat de Podemos Carlos Jiménez Villarejo. Assegura que el plantejament de la candidatura és la "transversalitat" i que no es pot excloure als que no pensin "exactament com ells".

21-D contra l'independentisme

Iceta ha afirmat als periodistes que les eleccions del 21-D no són plebiscitàries, perquè hi ha partits amb projectes molt diferents. Però tot seguit ha afirmat que en les votacions els electors han de decidir entre dos opcions: si volen continuar "el rumb al desastre de l'independentisme" o "si opten per canviar de rumb".

El PSC ambigu amb el 155

Iceta ha afirmat que no hi ha hagut dificultats en acordar les posicions del PSOE i el PSC en relació a l'aplicació del 155. Iceta assegura que la posició del PSC ha estat sempre acordada amb Pedro Sánchez i la direcció del PSOE, que van "intentar aplicar que s'hagués d'aplicar el 155". Ha carregat la responsabilitat de que entrés en vigor el 155 en Carles Puigdemont i ha afirmat que el 155 servirà "pel que tenia que servir, per a convocar el més aviat possible les urnes".

Un Comitè Federal que es preveu plàcid

No s'espera que el Consell de Política Federal del PSOE, que reuneix als presidents autonòmics socialistes i als secretaris generals de les federacions, a més a més del PSC, presenti grans problemes per a Pedro Sánchez, ja que la majoria dels seus membres estan alineats amb les seves posicions. S'espera que Sánchez aprofiti aquest encontre per mostrar l'unitat del partit al voltant seu.