El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha minimitzat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, facin una conferència en una sala del Parlament Europeu sobre el referèndum, una cosa que considera que "és fàcil si tens un amic eurodiputat".

"Jo també vaig fer una conferència allà. Un amic t'agafa una sala, convides una gent i van. És fàcil si tens un amic eurodiputat", ha assegurat en una entrevista en RAC 105.

Segons Iceta, no menysprea la conferència ni tampoc considera, com va sostenir l'eurodiputat del PP Esteban González Pons, que Puigdemont, Junqueras i Romeva "han llogat una sala del Parlament europeu, com podrien haver-ho fet en un bar."

Sí que ha destacat que quan ell va fer la seva conferència li va demanar l'eurodiputat socialista Javi López que reservés una sala: "Li vaig dir que em faria il·lusió fer una conferència al Parlament Europeu, perquè això dóna to i sembla que dóna importància, i em va dir: no pateixis, en nom del grup demano una sala, convidem als amics i fas una conferència, i vaig explicar allò del federalisme allà".

En preguntar-se-li si creu que la conferència de Puigdemont tindrà repercussió política, ha assegurat que, no tenint en compte que el president català "porta un any de president i no s'ha vist amb cap primer ministre europeu. No, pobre, no".