El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha aconseguit arrencar avui els aplaudiments i els somriures de tot l'hemicicle del Parlament quan ha començat la seva intervenció en la sessió de control al president, Carles Puigdemont, fent evident la frustració per la derrota de les seves apostes polítiques. El darrer exemple ha estat aquesta matinada amb la victòria de Donald Trump després de la crida que va llançar a Hillary Clinton a aturar el candidat republicà. "Ja sé que he de ser prudent especialment quan parlo d'altres o felicito a tercers", s'ha disculpat.

Com bona part de la classe política catalana, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va mostrar el seu suport a la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units, Hillary Clinton. Ara bé, d’acord amb la seva expansiva personalitat ho va fer de forma més encesa que els altres, de la mateixa manera que entre precs, també va donar la cara per Pedro Sánchez.

La defensa, a crits, de tots dos, i la seves successives derrotes no han passat per alt al líder català del Partit Popular, que arran de la victòria de Trump no ha dubtat a fer un tuit irònic on dóna per fet que “hi ha un polític català gafe”.