El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que la remodelació del Govern que ha fet efectiva el president Puigdemont demostra que aquest està en “fase de descomposició política”.

En aquest sentit, Iceta ha dit que el Govern “ha perdut tota credibilitat” i ha esperat que no hi hagi canvis “cada setmana”. “Aniria bé que els canvis els concentrés en el temps i no ens trobéssim un canvi de govern cada setmana”, ha declarat Iceta, referint-se al cessament del conseller Baiget de la setmana passada i als canvis de les conselleres Munté i Ruiz del conseller Jané.

De fet, Iceta s’ha mostrat “sorprès i preocupat” pel canvi a la conselleria d’Interior, ja que ha apuntat que Jané ha estat el que “ha obtingut un èxit més important en la seva gestió” després de reunir 8 anys després la Junta de Seguretat. “Volem creure que no és un intent de dinamitar els ponts que quedaven”, ha declarat.

Iceta ha fet aquestes declaracions al costat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha rebutjat fer qualsevol valoració dels canvis del Govern afirmant que a qui pertocava opinar-ne era a Iceta.