El candidat del PSC a les eleccions del 21-D, Miquel Iceta, ha destacat aquest dimarts que l'expressió 'A por ellos' amb què el candidat del PP, Xavier García Albiol, va iniciar la seva campanya, correspon a un llenguatge "més propi de taverna".

"Hi ha llenguatges i formes que no són pròpies de la campanya, sinó més aviat de taverna", ha declarat abans de reunir-se amb empleats de l'Aeroport de Barcelona, en ser preguntat per l'expressió d'Albiol.

Considera que la campanya no ha de ser un escenari "de lluita partidista i acarnissada, sinó de contrast de propostes i polítiques" entre els partits, sempre des del respecte.

Content amb les enquestes

Iceta ha celebrat les enquestes que assenyalen un creixement del PSC: "Som el partit que més creix, i les dades assenyalen que hi ha un milió de catalans que vol votar i no saben a qui".

Aquests votants els ha ofert la seva candidatura perquè és "la que pot acollir la gran majoria, evitant els extrems de la ruptura o l'immobilisme".

Iceta està "molt esperançat" amb els resultats del 21-D i està segur que els independentistes no sumaran majoria absoluta perquè els catalans tenen ganes de canviar de rumb cap a la reconciliació.

"El resultat serà bastant diferent al de fa dos anys i s'obre pas a una alternativa a la qual tenim més opcions per la nostra capacitat d'establir pactes", la qual cosa facilita arribar a la Presidència de la Generalitat, ha dit.