Els inversors han reaccionat negativament davant la resposta del president Carles Puigdemont al requeriment del govern espanyol i l'Íbex 35 ha obert amb una lleugera caiguda fins els 10.230 punts amb unes pèrdues del 0,3% en relació amb el tancament de la sessió del divendres passat. La prima de risc, o diferencial del bo a 10 anys del Tresor espanyol en relació amb el mateix bo alemany es manté a l'entorn dels 120 punts que va tancar la setmana passada i amb una rendibilitat a l'entorn de l'1,60%.

El comportament negatiu del selectiu espanyol contrasta amb les evolucions dels principals mercats borsaris europeus que han obert a l'alça amb lleugers increments. A les 10 del mati d'aquest dilluns, el selectiu espanyol seguia en negatiu i se situava en 10.224 punts, amb una caiguda del 0,32%.

Els bancs seguien impulsant a la baixa l'Íbex liderats per CaixaBank que perdia el 0,82%, el BBVA el -0,61% i Banc Sabadell el -0,48%. L'únic banc que registrava guanys era el Santander amb uns lleugers guanys del 0,34%. Els títols de Siemens-Gamesa són els que més baixaven amb unes caigudes pròximes al 8%.