Sin título-4

L'Estat vol donar títols als toreros, picadors i banderillers del toreig. Així ho indica, l'esborrany que aquest divendres ha rebut la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, del Decret de Formació Professional Bàsic en Tauromàquia i Activitats Auxiliars Ramaderes. Un text del ministeri d'Educació que desgrana els mòduls professionals sobre la lídia de bous i toros.

En el projecte educatiu del ministeri s'inclou des de la lídia, a la litúrgia taurina fins a les "suertes del toreo", la "casta" i la "puresa" de les corrides i dels animals. Destaca un mòdul de 100 hores que inclou el "toreo de capote"; la "suerte de banderillas y sus colores idenficativos"; el "toreo de muleta", que ensenya els alumnes a "citar, parar, templar y mandar", i la preparació física del torero, picador i banderiller.

Per la seva banda, la consellera Rigau ha advertit que no aplicarà aquest decret en l'ensenyament català. En declaracions al programa l'Oracle, de Catalunya Ràdio, Rigau ha apuntat que diverses autonomies s'hi apuntaran, però que Catalunya no té cap obligació d'aplicar-lo.

El Parlament va aprovar la llei que prohibeix les curses de toros a Catalunya el 28 de juliol del 2010, resultat d'una iniciativa legislativa popular presentada per la plataforma Prou, amb el suport de 180.000 signatures. La llei va obtenir 68 vots a favor (32 de CiU, 3 del PSC-CpC, els 21 d'ERC i els 12 ICV-EUiA), 55 en contra (7 de CiU, 31 del PSC-CpC, els 14 del PPC i els 3 del grup mixt) i nou abstencions (6 de CiU i 3 del PSC-CpC).