Poble Lliure, un dels dos corrents majoritaris de la CUP, ha emès un comunicat en què demana als independentistes que votin a les eleccions espanyoles d'aquest diumenge que ho facin en "clau indepedentista i nacionalment autocentrada".

Tot i que la CUP demana formalment l'abstenció el 20D, Poble Lliure, entén que hi hagi independentistes que vulguin aprofitar aquest espai electoral. "L'absència de la CUP en aquestes eleccions i la situació del procés independentista en el qual ens trobem immersos al Principat, a més de la necessitat de continuar eixamplant el dret a decidir a la resta dels Països Catalans, obliga l’Esquerra Independentista combativa a orientar el vot de totes les persones que no volen abstenir-se ni renunciar en cap moment a participar en la batalla ideològica i política a favor de la independència", apunta el comunicat.

Opcions  no corruptes

Així, el text conclou: "Considerem que al Principat cal votar opcions nítidament independentistes i no corruptes, mentre que a la resta dels Països Catalans cal apostar per les opcions que com a mínim se situen en la seva estratègia clarament a favor del Dret a Decidir i estan centrades en la construcció d'un subjecte polític propi, no sucursalitzat".

"Per tant, ni un sol vot dels Països Catalans ni per activa ni per passiva a les opcions espanyoles, tant si es presenten com a legitimadores o com a regeneracionistes de l’Estat que ens oprimeix", sentencia el comunicat.