Els ajuntaments de l'Hospitalet de LlobregatSanta Coloma de Gramenet es neguen a cedir espais per al referèndum de l'1 d'octubre. Així ho han expressat les dues alcaldesses, Núria Marín i Núria Parlon, respectivament, en una resposta adreçada al president Carles Puigdemont i al vicepresident Oriol Junqueras de la carta on els comunicaven que han de cedir locals per a la votació

En la missiva, tant Marín com Parlon s'agafen a la providència dictada pel Tribunal Constitucional aquest dijous al vespre, i que va deixar suspesa la llei del referèndum, per negar-se a cedir espais. Parlon exposa que el requeriment del Govern per disposar d'espais municipals com col·legis electorals resta "sense fonament", mentre que Marín assegura que "no escau tramitar" la petició de l'executiu català.

Totes dues han volgut fer pública la seva resposta, mostrant la carta enviada al Govern a través de les xarxes socials. 

A més de l'Hospitalet i Santa Coloma, també Blanes, governat pel PSC amb el PDeCAT i ERC, ha acordat no cedir espais municipals perquè siguin locals electorals, després de diverses reunions entre govern i tècnics. 

Per contra, ja hi ha 600 ajuntaments catalans que han contestat a l'executiu català que cediran espais municipals per a l'1 d'octubre.