Cinquena ronda de consultes del rei Felip VI en menys d'un any. Aquesta vegada, però, la farà quasi convençut que hi haurà investidura abans del 31 d'octubre, data límit perquè no hagi de convocar una tercera volta electoral. Com sempre, l'ordre de les trobades anirà del partit amb menor representació al Congrés al que en té més.

La intenció del monarca de fer una ronda exprés és que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, pugui convocar el ple d'investidura l'endemà mateix, si així ho vol, perquè és a ella a qui correspon fer-ho.

Les dues novetats d'aquesta quarta volta són, d'una banda, que per part del PSOE hi assistirà el president de la seva gestora, Javier Fernández, en lloc del secretari general del partit, i que previsiblement traslladarà al Rei la seva abstenció per facilitar la investidura de Mariano Rajoy; i de l'altra, que Equo aquesta vegada sí que hi assistirà.

En la primera jornada, rebrà d'una tirada nou líders polítics i en la segona, sis. Així doncs, Felip VI rebrà en poc més de 24 hores un total de 15 líders polítics.