La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría haurà de respondre ja en el ple de dimecres vinent a una interpel·lació d’urgència del portaveu del PDECat, Francesc Homs, sobre els 46 temes que va plantejar el president, Carles Puigdemont, al cap de l’executiu espanyol, Mariano Rajoy, durant la reunió que van mantenir el passat 20 d’abril a la Moncloa. En particular, sobre la petició del referèndum.

En la interpel·lació es recorda que el primer d’aquests 46 punts era la reclamació d’una “resposta política a un mandat democràtic”. De fet, en el llistat que Puigdemont va portar a la Moncloa es reclamaven vies de negociació i diàleg per donar sortida a les reivindicacions del Parlament, que pot incloure “com a mínim, la celebració d’un referèndum vinculant”.

En les preguntes al Govern, el PDECat interrogarà també el ministre de Foment sobre si contempla el traspàs de la xarxa de Rodalies a la Generalitat davant “l’incompliment crònic de compromisos per part de l’Estat en la xarxa de transports”