El portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat avui coincidir amb el Rei en la defensa de la llei i el diàleg, però ha dit que també li agradaria que es ressaltés la democràcia i, en conseqüència, que es respecti el que estiguin disposats a votar els ciutadans.

Homs, en declaracions als periodistes després del discurs de Felip VI a la sessió solemne d'obertura de la nova legislatura, ha considerat que aquest acte ha estat la representació d'una "gran nostàlgia" i en aquest sentit s'ha constatat "un Estat espanyol molt a la defensiva". Després d'opinar que la intervenció de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, "no era la que tocava", s'ha referit al discurs del Rei i ha al·ludit a les seves apel·lacions al diàleg i a respectar la llei.

"Estic d'acord amb la llei, només faltaria. Ho he estat sempre. Estic d'acord amb el diàleg, de fet ho prediquem i ho intentem, però m'agradaria que es parlés també de democràcia", ha manifestat. I ha explicat que el que això suposa és que al costat de la llei i el diàleg hi hauria d'haver un compromís inequívoc amb la democràcia perquè "es respecti allò que estigui disposat a votar la gent".

Davant això, ha recordat que no es va respectar l'Estatut votat a Catalunya i que ara "es vota el que es vota i no es vol escoltar". "Apostar pel diàleg i la llei, pel que nosaltres apostem, però sense respectar la democràcia, queda buit", ha afegit.

Al preguntar-li per què no ha aplaudit el discurs del Rei, ha recordat que tampoc ho ha fet amb el d'Ana Pastor, i ha precisat que si algú vol treure conclusions com que no comparteix les paraules de Felip VI a favor de les víctimes del terrorisme, està equivocat.