El cap de llista de CDC al Congrés -ara Partit Demòcrata Català- Francesc Homs, ha comunicat al president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que la formació independentista no li facilitarà la investidura "ni per activa ni per passiva", és a dir, ni amb un vot a favor ni tampoc amb una abstenció. El líder del PP ha rebut el dirigent català a la Moncloa, però ho ha fet de manera diferent a com ho havia fet fins ara amb els altres mandataris.

La reunió amb Homs ha estat d'imprevist i en privat a petició del propi Homs, segons ha sabut El Nacional. No hi ha hagut comunicat i la roda de premsa serà aquest dimecres a la seu de CDC a Barcelona. Les reunions tant amb Albert Rivera, com amb Pablo Iglesias, com fins i tots amb els líders d'Esquerra Republicana (ERC), Gabriel Rufián i Joan Tardà, van ser públiques, acompanyades de les habituals fotografies de la premsa, i amb roda de premsa posterior. 

Terceres eleccions

Francesc Homs ha considerat després de la reunió que hi ha una alta probabilitat que s'hagin de convocar unes terceres eleccions. En el marc de la ronda de contactes que està mantenint el cap de l'Executiu en funcions per sondejar els possibles suports a la seva investidura, Homs conclou després de totes les seves converses que hi ha un alt percentatge de possibilitats que s'hagin de convocar unes terceres eleccions.

Per la seva banda, el dirigent popular hauria traslladat al dirigent de CDC que, per l'interès d'Espanya, s'ha d'evitar que hi hagi aquests tercers comicis.