El portaveu de PDECat, Francesc Homs, ha ironitzat que Mariano Rajoy “ha situat els fonaments del que es podria denominar el nou trio de les Açores, amb PP, PSOE i C’s”, en referència a la imatge que va protagonitzar durant la guerra de l'Iraq José Maria Aznar; el president dels EUA, George Bush, i el primer ministre britànic, Tony Blair. "El ciment d'aquest acord és Catalunya i avui s'ha posat de manifest", ha assegurat. En aquest sentit, ha retret que durant la intervenció Rajoy o no s'ha referit a Catalunya o ha abordat "la qüestió catalana des de la pura confrontació”.

L'exconseller ha acusat el candidat a la presidència de mentir quan assegura que està disposat a dialogar amb la Generalitat. I s’ha remès als 23 punts de negociació que va plantejar l’expresident Artur Mas en la seva darrera visita a la Moncloa i que, posteriorment, el president, Carles Puigdemont, va apujar a 46, i sobre els qual “mai Rajoy ha volgut dialogar”, tot i que no es refereixen ni al procés ni a la convocatòria del referèndum.

“A sobre de les mentides quan ha dit que tenia una posició dialogant, hi ha hagut un menyspreu a una immensa majoria de la gent que vol solucionar les coses votant i no com diu Rajoy, amb tribunals, intimidacions i assetjament”, ha retret.

Homs s'ha mostrat molt actiu al Twitter durant la intervenció del candidat popular.