El líder de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha negat qualsevol acord polític amb el Partit Popular o Ciutadans per fer presidenta de la Mesa Ana Pastor. “Algunes informacions són clarament tòxiques” ha declarat Homs sobre la suposada votació dels convergents a Pastor en la sessió d’ahir en què es van constituir les Corts. De la mateixa manera, Homs ha volgut esvair els dubtes sobre un possible suport a la investidura de Mariano Rajoy amb contundència, garantint que no hi seran “ni per activa ni per passiva”.

En la segona votació d’ahir, Ana Pastor va obtenir 169 vots, mentre que el representant dels socialistes, Patxi López, va aconseguir el suport de 155 diputats. Davant les crítiques dels comuns pel resultat final, Homs ha sortit en defensa del seu partit assegurant que “els 10 vots que ballen en la votació de la vicepresidència no donen ni treuen més pes a ningú”. En aquest sentit, els retrets cap a Homs també han provingut des del líder de la confluència d’Unidos Podemos, Pablo Iglesias, que s’ha mostrat “sorprès” que el portaveu de CDC “doni suport als qui volen empresonar-lo”. La contestació d’Homs no s’ha fet esperar i ha afirmat que “el problema de Pablo Iglesias és que no té ni punyetera manera d’entendre’s amb Pedro Sánchez, i quan fallen et pengen el mort”.

Domènech assenyala amb el dit acusador

El líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, no té cap dubte sobre el suport de CDC al PP o a C’S “perquè els números canten”. "El famós peix al cove que deien que estaven abandonant ahir es va demostrar que era una piranya al cove" ha assegurat Domènech, que desconeix quina mena de pacte han assolit conjuntament. Respecte a ERC, el portaveu dels comuns considera que “amb la seva abstenció van afavorir l’estratègia de CDC”.

Rufián defensa l'abstenció d'ERC

El líder d’Esquerra Republicana per a Catalunya al Congrés sosté que poden arribar a entendre les crítiques, però no “els arguments infantils i alarmants d’En Comú Podem”. Rufián defensa la seva postura i considera que “en Comú Podem insulta la intel·ligència de la gent”. Quant al vot de CDC, al portaveu d’ERC li “grinyola” que votin al costat del PP o C’s.