La primera reacció de l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, a la concreció de la data del seu judici ha estat política: "Volen coaccionar el Govern pel referèndum". Homs s'ha assabentat de la data del judici a través dels mitjans de comunicació després de declarar al TSJC en qualitat de testimoni de la defensa, en el judici a l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau.

Segons Homs, a aquestes alçades de la pel·lícula no hi ha casualitats. "Sempre m’assabento d’aquestes notícies per vostès”, ha dit referint-se als periodistes que esperaven la seva sortida del TSJC.

"Espero tenir l’oportunitat que no he tingut avui que és la de contestar la Fiscalia, que és qui m’acusa", ha afegit irònicament.

Homs ha atribuït a la “por” i “manca de coratge” que la Fiscalia no hagi volgut fer cap pregunta en la seva declaració aquest dimecres i per això ha insistit que espera poder-se "expressar el 27-F”

El poder judicial protegeix Rajoy

Després de defensar que el Govern va actuar correctament en el cas del 9-N, Homs ha afirmat que "la democràcia espanyola és una democràcia malalta que contamina la mateixa judicatura”

"Em sembla un acte de covardia novament que no acceptin el testimoni del president espanyol, Mariano Rajoy, que és essencial, inductor, de les decisions que es van prendre aleshores i que s’han pres després. És una manera de protegir-los", ha lamentat.

"Hi ha un doble raser: per perseguir idees polítiques que nosaltres defensem democràticament i l’altre, que és el que s’aplica quan es tracta de veure com actua el govern espanyol", ha conclòs.