L'exdiputat del Partit Demòcrata (PDeCAT) al Congrés Francesc Homs ha demanat a la societat catalana que entengui que, a partir del procés sobiranista, Catalunya ha declarat "la guerra democràtica a Espanya".

Ho ha dit en el dinar col·loqui d'"El moment zero", organitzat aquest dimecres a la tarda pel diari El Punt Avui al Born Centre de Cultura i Memòria. Allà. l'exportaveu del Govern ha reconegut que la gent "s'atabala si els dius que s'ha declarat la guerra a Espanya". "I hem fet això, però democràticament, que és per on els desbordarem", ha afegit.

En aquest sentit, Homs ha demanat a la ciutadania que "assumeixi amb naturalitat" la situació, ja que l'independentisme té "les possibilitats històriques" per guanyar el conflicte, i ha afegit que "el cost-benefici és extraordinàriament favorable". A més, l'exlíder del PDeCAT a Madrid s'ha mostrat confiat que hi haurà urnes i es podrà votar en un referèndum vinculant, encara que s'inhabiliti "una trentena de polítics". "En termes històrics, Catalunya no deixarà de fer una cosa que demana el 80% [del poble]", ha sentenciat.