El líder del PDC al Congrés, Francesc Homs, s'ha reunit aquest dimarts amb el rei Felip VI per la ronda de consultes que celebra el Cap d'Estat per trobar candidat a la investidura. Preguntat sobre si durant la trobada s'havia tractat el tema de les conclusions aprovades al Parlament de la comissió d'Estudi del Procés Constituent, Homs ha indicat que li havia traslladat al monarca la seva solidaritat i el seu acord amb la votació. "Tinc per costum expressar allò que dic jo al Rei", ha tancat sobre la posició del monarca en la conversa, on haurien tractat "puntualment" el tema, segons l'exconvergent.

Sobre les negociacions per a la investidura, Homs ha reiterat que no manté cap pacte amb el Partit Popular, malgrat els tractes per a la Mesa del Congrés, on hauria ajudat a PP i Ciutadans a garantir-se dos llocs amb els seus vots. El polític català afirma que votarà 'no' si hi ha investidura de Mariano Rajoy, o qualsevol altre proposta que vingui dels populars. Ara bé, el líder del PDC està obert a explorar vies amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per a la formació d'un govern alternatiu.

Homs recorda que és la posició amb què va concórrer a les eleccions generals del 26-J, quan va assegurar que es cobraria a preu d'or els seus escons. L'executiu o acord d'investidura alternatiu amb Sánchez hauria de contar -aritmèticament- amb la participació de Podemos, qui va titllar el PDC de "elit catalana" després de la votació a la Mesa del Congrés. Però Homs assegura que no ha vingut a la política a "fer amics" de manera que que basaria el seu acord en el programa i no en les acusacions dels podemistes.

Així les coses, el convergent no és optimista i pensa que hi ha en un 85% de possibilitats que hi hagi unes terceres eleccions a Espanya. Aquesta posició li hauria traslladat al monarca durant l'hora que han dialogat. Els seus homòlegs han invertit individualment entorn de 30-40 minuts en la cita fins al moment, i preguntat sobre si aquest temps de més és perquè ha aprofundit sobre el procés o el full de ruta, el polític català ho ha negat en rodó.