El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha enviat un missatge directe a la Generalitat i els ha advertit que “ningú destruirà Espanya”. Hernando ha fet aquestes declaracions en una visita a la seu del partit a Tarragona després de reunir-se amb un grup de treball del Corredor Mediterrani. En aquesta línia, Hernando ha defensat la unitat d’Espanya i ha afirmat que el procés català està “condemnat al més absolut dels fracassos”.

Hernando no ha volgut entrar en si el PP aplicarà o no l’article 155 de la Constitució, que comportaria la suspensió de l’autonomia, i s’ha limitat a respondre que “el PP és partidari de l’aplicació de la llei i els que creuen que tenen dret de cuixa, doncs que sàpiguen que no n’hi ha”.

Per la seva banda, el president del PP català, Xavier García Albiol, ha declarat que després de la sentència del TC, “el risc econòmic per a les arques públiques queda controlat". En aquest sentit, ha afegit que "ara veurem qui és el guapo, quin polític independent és el valent que firma la compra d’unes urnes quan ho hagin de pagar de la seva butxaca”.

Segons el mateix Albiol, a partir d'aquest moment es començarà a fer visible “la finalització del procés rupturista, de forma més o menys immediata”.