"Qui em coneix sap que no soc una persona masclista". D'aquesta forma, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha volgut concloure la polèmica oberta aquest dimecres durant la segona sessió de la moció de censura a Mariano Rajoy. "Diuen que va estar millor la senyora Montero que vostè, encara que jo no diré això, perquè no sé què provocaré en aquesta relació", va llançar ahir el diputat popular en una interpel·lació a Pablo Iglesias, la qual cosa va despertar la indignació a les files dels podemistes.

Hernando ha defensat aquest dijous que l'esmentada al·lusió en el debat parlamentari no va ser en relació amb la vida personal del líder i la portaveu d'Unidos Podemos, Pablo Iglesias i Irene Montero. "Era una referència política", ha comentat en una entrevista en Antena 3. "Li dius una cosa bona a Irene Montero i alguns s'enfaden, no ho sé", ha apuntat Hernando, que lluny de semblar que es disculpava, semblava que s'enfonsava encara més.

És més, Hernando assegura que el comentari va fer gràcia a la portaveu d'Unidos Podemos al Congrés. "La senyora Montero somriu i riu, perquè em coneix. Jo crec que ella va plorar, si va plorar, que no ho sé, perquè va perdre la votació", ha comentat Hernando, que ha aprofitat per posar més llenya a l'assumpte: "Crec que [el fracàs de la moció] és una causa suficient perquè algú sensible com ella es posi a plorar, però no per una cosa que jo hagi dit", deia excusant-se. Finalment, ha afegit que Montero és una persona "sensible a les crítiques".

I tu més

Hernando ha recordat unes paraules de Pablo Iglesias en una conversa privada per comparar el seu desafortunat comentari amb el del líder de Podemos. "Sap el que és masclista? Dir a una periodista que 'la fuetejaria fins que sagnés'", ha incidit Hernando, sobre unes paraules d'Iglesias a Mariló Montero.

Què va dir Hernando?

Dimecres, durant la segona sessió de la moció de censura al Congrés dels Diputats, el portaveu del PP va llançar una insinuació sobre la vida privada de Iglesias i Montero, encara que va haver de retractar-se davant de l'enrenou al sector podemita. "No diré que el discurs de la senyora Montero va estar millor que el de vostè, no fos cas que provoqui alguna cosa en aquesta relació", van ser les paraules que van generar una ovació entre els diputats (i diputades) del PP i l'emprenyament entre els podemistes.