La plataforma HazteOir.org ha convocat per a aquest divendres a les 11 hores una "paròdia" de referèndum a la Puerta del Sol perquè la gent pugui "votar" a favor de la Constitució, un acte "simbòlic" que celebren dos dies abans del referèndum català.

L'organització, que també s'ha adherit a la convocatòria de la Fundació Denaes dissabte davant dels ajuntaments de tot Espanya, durà a terme una "paròdia" de consulta perquè tot el que vulgui s'expressi "votant" i manifestant la seva "oposició al secessionisme".

En aquest sentit, el president de l'associació, Ignacio Arsuaga, ha assegurat que "tots els ciutadans que vulguin podran fer visible el seu respecte pel marc constitucional i els seus valors fonamentals". "Hem de recordar, alt i clar, que el titular de la sobirania nacional és el conjunt dels espanyols i no una minoria rupturista", ha dit.

"Hem convocat un acte simbòlic per poder expressar la nostra opinió, aquesta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els seus colpistes volen emmordassar," ha afegit el president, que ha convidat tots a anar a la Puerta del Sol demà "per derrotar les forces que desitgen la ruptura d'Espanya i l'enfrontament civil".

La plataforma aprofitarà també aquest acte per donar suport als Cossos de Seguretat de l'Estat "que estan defensant la llei" i els "drets" dels ciutadans, ha conclòs Arsuaga.