Twitter s’ha omplert les últimes hores de piulades amb l'etiqueta #LoSientoPoscos (postcomunistes), dirigint-se a l’òrbita dels comuns. Els usuaris fan una referència implícita a les declaracions en què membres de l’entorn de Podem han apel·lat als orígens per oposar-se a l’independentisme.

En un dels casos més recordats, durant la campanya pel 27-S, el mateix Pablo Iglesias va demanar que “qui no s’avergonyís de tenir avis andalusos” votés per “fer fora Artur Mas”. Ara, la xarxa social bull amb missatges per demostrar la transversalitat del moviment independentista.

El primer usuari a utilitzar la frase va ser el tuitaire Sergi Castañé. “Estava cansat que utilitzin el nom dels que som fills d'immigrants espanyols, que se’ns instrumentalitzi als seus discursos”, explica. Castañé va voler remarcar, doncs, “que ni el meu obrerisme per part de pare ni les arrels espanyoles per part de mare em fan comprar el seu discurs dependentista al règim del 78”.

El mateix dia s'hi van afegir nombrosos usuaris i des d'aleshores la iniciativa també ha agafat forma de hashtag i ha comptat amb aportacions d’independentistes d'orígens ben diversos. L'etiqueta ja és, a hores d'ara, trending topic a l'Estat.