El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis De Guindos, ha afirmat aquest dimarts que els contactes que manté el Ministeri d'Economia amb Catalunya són els contactes "habituals" que es mantenen amb totes les Comunitats Autònomes. 

"El Ministeri d'Economia té contínues relacions (amb Catalunya) en temes de R+D, en temes de comerç, en temes d'indústria, en temes de finances. Aquests contactes existeixen de la mateixa manera que existeixen amb qualsevol altra comunitat autònoma", ha apuntat als mitjans abans de participar en la reunió de ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin). Aquestes declaracions s’han produït després que el Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, detallés que el Govern espanyol està mantenint converses “a tots els nivells” i no “sempre públiques” amb la Generalitat. Dies després el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va desmentir aquestes paraules, postura que també va compartir el dirigent del PPC, Xavier García Albiol.

"De contactes n'hi ha contínuament (...) Però són els contactes habituals, com es tenen amb altres Comunitats Autònomes", ha insistit el ministre, després de ser preguntat per si l'Executiu espanyol es planteja fer una oferta a la Generalitat en el marc de les negociacions per reformar el sistema de finançament autonòmic.

Sobre aquesta qüestió, De Guindos ha assenyalat que el nou acord de finançament autonòmic "ha de ser general" però també "pot tenir en consideració les especificitats de cadascuna de les Comunitats Autònomes".

"Començarem a negociar un sistema de finançament autonòmic per al conjunt de totes les comunitats autònomes i aquí es poden recollir les especificitats de Catalunya, de la mateixa manera que les d'Andalusia i que les de Castella i Lleó", ha indicat.

"Tenim moltes relacions amb la Generalitat. És la normalitat del dia a dia i d'una realitat de cooperació", ha resolt De Guindos, per finalment recordar que "la font fonamental de finançament de la Generalitat és el Tresor espanyol".