Diversos agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya arran de l'1-O s'allotgen des d'aquest dimarts al càmping illa Mateua de l'Escala (Alt Empordà), on aquest estiu es van fer les polèmiques maniobres militars en les quals va participar el cos. Cal recordar que el fet va provocar la dimissió del regidor de CiU a l'Escala, Martí Guillem, només dos dies després que l'Exèrcit realitzés les maniobres. 

Durant la tarda d'aquest dimarts han començat a arribar cotxes policials amb els efectius que s'allotjaran als bungalous de l'establiment. No se sap la xifra exacta però tot apunta que aniran arribant gradualment i que provenen de la base militar de Sant Climent Sescebes.

Fins ara, ho han fet almenys una quinzena de vehicles. L'adjunta a direcció, Eva Maria Trias, ha explicat que l'establiment està tancat al públic i que la contractació s'ha fet a través d'una agència. Trias ha remarcat que es tracta d'un negoci privat que es dedica a oferir allotjament i, tot i que admet que hi pot haver detractors, insisteix que "som un país democràtic on tothom és lliure de pensar el que vulgui".