La Guàrdia Civil ha confiscat aquest matí més material electoral per al referèndum de l'1 d'octubre en una nau industrial de Sabadell. Aquesta nova confiscació s'afegeix a la practicada ahir a Montcada i Reixac, on els agents van requisar més d'un 1,3 milions de cartells, díptics i fullets amb propaganda sobre la consulta sobiranista de l'1 d'octubre.

La intervenció de la Guàrdia Civil respon a l'ordre enviada per la Fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar la consulta. L'operatiu s'està duent a terme aquest matí en una empresa situada al carrer Bernat Metge, número 92, a pocs metres de la C-58. 

La Guàrdia Civil ha arribat a les 7 del matí a l'empresa Enquadernacions Rovira amb una ordre judicial per accedir amb la voluntat de buscar material vinculat amb el referèndum. "Han confiscat els díptics amb què estàvem treballant del referèndum, eren dues piles amb més de 100.000 unitats en total", ha explicat David Rovira, gerent de la companyia.

Es tracta de material de campanya amb el timbret de la Generalitat en què s'hi podia veure la imatge de les vies bifurcant-se, amb un cantó en català i l'altre en castellà. "Els agents han entrat a fer una ullada per veure si havíem amagat alguna cosa, m'han demanat les planxes i els hem explicat que aquí no imprimim, ens han confiscat els palets, han aixecat acta i m'han identificat a mi com a gerent", ha afegit Rovira.

Poc després la policia judicial ha fet acte de presència al lloc i s'ha endut en un camió el material. L'operatiu ha durat poc més d'una hora i mitja.