Els agents de la Guàrdia Civil que van traslladar el regidor de la CUP de Vic Joan Coma a l'Audiència Nacional "veuen amb bons ulls que es faci un referèndum". Així ho ha explicat ell mateix a RAC1, on ha tornat a fer un relat  com el que ja va fer per El Nacional de les 24 hores que va passar detingut viatjant des de Vic a Sant Andreu de la Barca i després fins a Tres Cantos (Madrid). Un relat que, visiblement emocionat i amb la veu trencada, ha acabat agraint  tothom que li va donar suport.

Entrevistat per la ràdio citada i també per Catalunya Ràdio, el regidor de la CUP ha insistit en què "la nostra línia és seguir amb la desobediència per seguir despullant l'Estat" perquè, recorda, "no en tenim cap tipus de vergonya". El jutge, que va dir-li que havia d'anar quan se'l cités, ja sap que Coma no ho farà a no ser que el vagin a buscar una altra vegada. "Ja saben on poden trobar-me", els ha deixat anar a l'aire, "sempre sóc al mateix lloc".

Els ous i la truita

Coma, que ha explicat que avui ha esmorzat truita, s'ha lamentat que tant el jutge Ismael Moreno com el fiscal Vicente González Mota "volieb que argumentés en favor de la violència" quan van insistir-li per activa i per passiva que expliqués clarament què volia dir "trencar els ous per fer la truita".

De fet, aquesta va ser la primera pregunta que van fer-li. "Va ser esperpèntic i sorprenent que la primera pregunta fos que si per trencar un ou s'ha d'utilitzar la força", ha posat sobre la taula encara visiblement sorprès per l'interrogatori un toc surrealista al qual va ser sotmès ahir.

Això, a parer seu, "és un clar símptoma del caràcter antidemocràtic de l'estat espanyol actual", que haurà d'acabar decidint "si continuar fent el ridícul o que algú hi posi seny".