La Guàrdia Civil ha dit avui que el trasllat a la presó dels membres del Govern es va produir "dins de la més absoluta normalitat", en resposta a la denúncia de l'advocat de diversos consellers pels suposats "tractes vexatoris" abans de la seva entrada a la presó d'Estremera.

Així ho han donat a conèixer avui fonts de la Guàrdia Civil, que també han manifestat que el tracte que se'ls va oferir va ser el que es dóna "en qualsevol altre trasllat" i "sota el criteri tècnic del cap de la conducció".

"Els agents van seguir al peu de la lletra el protocol indicat per a aquests casos, que indica que l'emmanillament s'ha de practicar per darrere", han matisat.

A més, han destacat, ni el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ni cap conseller va manifestar "cap tipus de queixa o disconformitat sobre les condicions en les quals es produïa el transport".

"Durant 2016, la Guàrdia Civil va practicar més de 50.000 conduccions, sobre les que únicament va rebre 6 queixes menors, relacionades amb la suposada incomoditat dels seients o la falta d'aire condicionat, entre d'altres", han matisat les mateixes fonts.

L'advocat de diversos consellers empresonats, Jaume Alonso-Cuevillas, va denunciar aquest divendres aquest tracte "vexatori" que van rebre abans de la seva entrada a la presó, així com que la policia va fer que dos d'ells es despullessin, i que el conseller de Justícia, Carles Mundó, va haver de ser atès per ferides al canell.